Hedegaard: Bush har ændret holdning til klimaændringerne

19. august 2005 14:56

Connie Hedegaard mener at kunne spore en holdningsændring hos USA’s præsident George W. Bush i spørgsmålet om hvad der skal gøres ved klimaændringerne.

Og så glæder miljøministeren det næste skridt i Montreal.

USA’s præsident har i forbindelse med mødet med de asiatiske lande indrømmet, at der nu må gribes ind i de menneskeskabte klimaændringer. Men ellers er der ikke noget nyt i holdningerne fra USA, siger miljøminister Connie Hedegaard til radioavisen. Men hun siger, at hun nu er mere optimistisk efter det seneste måneders udtalelser fra præsident Bush

Hun er både meget glad og tilfreds med de ti uofficielle punkter, de har fået skrevet ned og hun kan nu føle at tingene ikke bare bevæger sig i den rigtige retning, men også bevæger sig hurtigere end for et år siden.

Hele verdens befolkning skal ligesom involveres i klimaændringerne. Klimaændringerne er ikke noget der bare går væk, så befolkningerne vil høre meget mere det kommende år.

Men politikerne skal også til at være konkrete og vi skal alle komme ud af det dødvande vi har været på, siger Connie Hedegaard, der også blev rost for den uformelle men konkrete måde hun har grebet sagen på.