Havskildpadder stortrives under coronakrisen

Mennesketomme strande under coronakrisen giver havskildpadder ro til at lægge æg, siger chefforsker i USA.
En grøn havskildpadde
- Vores verden har ændret sig, men disse skildpadder har gjort det her i millioner af år, og det giver os håb for, at verden går videre, siger Sarah Hirsch til det amerikanske medie CBS News. Foto © : Free Images
Skrevet af Ritzau
19. april 2020 14:26

På grund af karantæner verden over er der mennesketomt på strandene. Og det nyder havskildpadderne godt af.

Ifølge Sarah Hirsch, der er forskningschef på marinecenteret Loggerhead i Florida, USA, får havskildpadderne endelig ro til at lægge æg på strandene.

- Det bliver et rigtigt godt år for vores læderskildpadder, og vi er glade for at se, at de stortrives.

- Vores verden har ændret sig, men disse skildpadder har gjort det her i millioner af år, og det giver os håb for, at verden går videre, siger Sarah Hirsch til det amerikanske medie CBS News.

David Godfrey, der er administrerende direktør for havskildpaddernes naturfredningsforening i USA, siger til CBS News, at tusindvis af skildpadder i øjeblikket migrerer til strande for at lægge æg i det sydøstlige USA.

Han siger, at alle de positive tendenser sker i forbindelse med ændringen i den menneskelige adfærd.

- Hele den nedsatte menneskelige tilstedeværelse på strandene betyder også, at der vil være mindre skrald og andet plastik, der finder vej til havmiljøet.

- Indtagelse af og indvikling i plastik og havaffald er også førende årsager til skade på havskildpadder, siger David Godfrey til CBS News.

Alle syv arter af havskildpadder er truede.