Havnearbejder: For stor forskel mellem rig og fattig

Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem det særligt hårde arbejde og dermed også den gode løn. Det er ikke mindst de ufaglærte havnearbejdere et tydeligt eksempel på.

80 kroner i timen er virkeligheden for en havnearbejder i Nuuks Havn, hvor vi mødte tillidsmand Gerth Sigurdsen.

- Afstanden mellem rig og fattig i dette samfund er blevet for stor. Se blot på vores timeløn', fortæller Gerth Sigurdsen.

Vi håber selvfølgelig på, at få en bedre løn i den nærmeste fremtid end den, vi får nu. Der er efter min mening for stor forskel på en terminalarbejders timeløn og vores. Terminalarbejderen får 10 kroner mere i timen end havnearbejderen.

Begge løngrupper arbejder under samme vilkår i al slags vejr. Og det er ikke sjældent vi, når vejret er dårligt, er på arbejde i op til et døgn, når vi laster og losser skibe. På mange måder opfatter jeg vores arbejde som en samfundsopgave, hvor vi servicerer hele det grønlandske folk ved at sørge for, at de modtager deres livsnødvendige varer til tiden.

Det er nu ikke udelukkende kravet om en bedre løn, der er i spil her før landstingsvalget. Også ulighederne i samfundet og politikernes manglende indsats bekymrer havnearbejdernes tillidsmand.

- Det er på tide de fleste af de gamle politikere bliver skiftet ud. Igen og igen hører vi, at der nok skal ske noget, når det eksempelvis gælder pensionisterne og børnene. Sandheden er desværre, at der stort set ingenting sker. I det hele taget er der for stor afstand mellem rig og fattig i vores samfund. Det er en stor uretfærdighed., slutter Gerth Sigurdsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt