Grønlands politi fandt frem til, at der blandt andet blev smuglet hash ind til Grønland skjult i udhulede bordplader.Foto: KNR

Hash bagmand skal tre år i anstalten

Næsten 10 kilo hash og 754.000 kroner i fortjeneste giver hash bagmand tre år i anstalten. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Mand med fortid i det kriminelle miljø i Danmark blev tidligere i dag dømt for organiseret indsmugling og salg af hash i store dele af Grønland.

- Der er tale om domfældelse for ca. 9,8 kg hash og 754.800 kr. i fortjeneste fra salg af hash.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Det handler om en 33-årig mand fra Aasiaat der i dag blev fundet skyldig af Grønlands Landsret i at være bagmand til et større hashnetværk i Grønland.

Hash skjult i bordplader 

- Sagen udspringer af, at den tiltalte i december 2018, blev fundet i besiddelse af 110.400 kr. i sin bagage, da han forsøgte at rejse ud af Grønland, siger anklagefuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann.

- Pengene var pakket på en sådan måde, at politiets hunde ikke skulle kunne få færten af dem. Siden er et større netværk af organiseret hashhandel blevet afsløret og anklagemyndigheden har rejst tiltalte for, at den pågældende person var en af hovedmændene bag dét netværk.

Grønlands politi fandt frem til, at der blandt andet blev smuglet hash ind til Grønland skjult i udhulede bordplader.

Den 33-årige mand har en fortid i bandemiljøet i Danmark, og han har både overfor kredsretten og landsretten nægtet sig skyldig i anklagerne.

Landsretten gav en mildere dom

Han blev af kredsretten fundet skyldig i sagen vedrørende organiseret hashkriminalitet, og blev i dømt tre år og seks måneders anstaltsanbringelse.

Men Landsretten valgte at formidle dommen, efter den 33-årige mand ankede dommen.

- Her fandt landsretten tiltalte skyldig i samme omfang som i kredsretten på nær ét forhold, hvor tiltalte blev frifundet for at have stået bag forsendelsen af en pakke med ca. 4,2 kg. hash.

Det blev i stedet en dom på tre års anstaltsanbringelse.

- Hashkriminaliteten i Grønland har store konsekvenser for samfundet, så jeg er meget tilfreds med, at vi – på baggrund af politiets omfattende efterforskning – har fået dømt en af bagmændene i den organiserede hashhandel, siger anklagefuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt