Hans Enoksen tager endnu en kasket på

23. august 2005 12:25

Landsstyreformand Hans Enoksen har selv overtaget Rasmus Frederiksens landsstyreområder, fangst og fiskeri, hvilket bringer ham op på i alt seks områder, da han allerede har overtaget Jens Napaattooqs.

Hans Enoksen oplyser, at Landstinget vil udpege to nye landsstyremedlemmer – afløserne for Rasmus Frederiksen og Jens Napaattooq - i forbindelse med efterårssamlingen.

Det var de seneste dages megen medieomtale af hans misbrug af repræsentationskontoen, der i aftes fik Rasmus Frederiksen til at sende sin afskedsbegæring til landsstyreformand Hans Enoksen. Vel at mærke på opfordring af Hans Enoksen, der siger, at han har givet udtryk for, at han er meget utilfreds med Rasmus Frederiksen.

Rasmus Frederiksen meldte så sent som i går ud, at han ville fortsætte i Landsstyret frem til resultatet af en kommende advokatundersøgelse.

- Jeg har prøvet at følge sagen ud – hvor jeg har ventet på advokaternes vurdering. Jeg vil påpege, at jeg i næsten 10 måneder har fungeret som landsstyremedlem for fangst og fiskeri i Grønland, hvilket er et stort arbejde, siger Rasmus Frederiksen i dag, efter han alligevel har taget konsekvensen af det store pres og er gået.

Det varme sæde som landsstyremedlem for fiskeri og fangst bliver altså ikke umiddelbart genbesat – det er anden gang på lidt over ni måneder, et landsstyremedlem forlader posten efter revisionskritik.

Blandt de store sager, som Rasmus Frederiksen efterlader uafgjort er fiskeriforhandlinger med EU og kvoter på isbjørnefangst. Især fiskeriforhandlingerne vejer tungt i Grønlands økonomi, f.eks. afslørede Radioavisen i sidste uge, at EU gjorde en rigtig god handel, da man købte kvoter af Grønland.

På grund af Rasmus Frederiksens afgang som Landsstyremedlem sender Qanorooq en ekstra nyhedsudsendelse direkte i aften klokken 19.30.