Handicapforbundet vil være med i revalideringsplan

01. marts 2005 14:40

Hjemmestyrets Arbejdsmarkedsdirektorat er gået igang med nye planer for revalideringen af førtidspensionister. Men formand for Grønlands Handicap forbund, Mette Sofie Lerch efterlyser, at hendes forbund bliver taget mere med på råd i planlægningen.

Handicapforbundet i Grønland er ikke med i disse forberedelser. Vi har kun hørt om det igennem vores lokalafdelinger i kysten, siger Handicapforbundets formand i Grønland, Mette sofie Lerch.

- Vi har mange handicappede som sagtens kan arbejde under lettere forhold, og det er vores mål at give de handicappede en chance til at få lettere arbejde, siger hun.

Handicap forbundet er selv kommet i gang med at henvende sig til landsstyremedlemmet for sundhed, Asii Chemnitz Narup.

– Vi vil gerne komme i gang med at revalidere handicappede som kan arbejde på halv tid, og vores næste møde med Asii Chemnitz Narup sker i maj måned, siger Mette Sofie Lerch og fortsætter;

- Vejen til at få flere førtidspensionister til revalidering er at samarbejde med landsstyremedlemmerne for at ændre på de forskellige bekendtgørelser. Jeg er også skuffet over, at man fra landsstyrets side ikke har ladet os være mere med i revalideringsplanlægningerne, for de ved jo godt at forbundet eksisterer, siger Mette sofie Lerch.

KANUKOKA og Arbejdsmarkedsdirektoratet i Hjemmestyret er enige om, at revalidering kan være et af værktøjerne til nedbringelse af antallet af førtidspensionisterne.

Der er nemlig fortsat stigning i antallet af førtidspensionister. Faktisk forventes en udgiftsstigning til området på 13,6 mio.kr. i år.