Halv milliard skulle redde Grønlands kreditværdighed

Kapitaltilførslen på en halv milliard kroner til Royal Greenland tidligere på året blev foretaget for at redde ikke bare selskabets, men også Grønlands kreditværdighed. Det fremgår af et § 36-svar fra Kuupik Kleist til medlem af Inatsisartut, Karl Lyberth fra Siumut. Han har stillet flere spørgsmål om anvendelsen af den halve milliard.
22. december 2009 05:19

Nu skriver Kuupik Kleist, at kapitaltilførslen var nødvendig for at sikre - dels selskabets kreditværdighed, men også for at skabe en bedre balance mellem gæld og egenkapital som et supplement til selskabets egne planer om at forbedre driften. Blandt andet ved at frigøre likviditet ved nedbringelse af lagerbeholdninger og reduktion af tilgodehavender.

Karl Lyberth har også spurgt, om Royal Greenland har indkøbt huse og lejligheder i Nuuk, som han

udtrykker det. Og det har Royal Greenland, svarer Kuupik Kleist, der oplyser, at en tidligere udflytning af dele af selskabets administration til Sisimiut havde givet ekstraomkostninger.

- En tilbageflytning til Nuuk ville derfor give både omkostnings- og mandskabsbesparelser i størrelsesordenen to til tre millioner kroner om året.

Derfor afhændede Royal Greenland en række boliger i Sisimiut og erhvervede nye i Nuuk. Operationen kostede 5,8 millioner kroner, men denne investering vil være tilbagebetalt på under tre år, understreger Kuupik Kleist.