Halibut Greenland vil uddanne fiskeriteknologer

Den succesfulde, mellemstore fiskerivirksomhed Halibut Greenland vokser og har brug for flere ledere med en fiskeriuddannelse - især fiskeriteknologer.
Skrevet af Laura Aggernæs
05. februar 2015 12:05

Derfor har de henvendt sig til uddannelsesdepartementet og Qaasuitsup kommunia for at presse på for at starte et pilotprojekt med en 2-årig uddannelse som fiskeriteknolog.

- Det er faktisk tankevækkende, når fiskeindustrien fylder så meget i Grønland, at der i dag ikke satses mere på at skabe attraktive rammer og muligheder for uddannelse inden for fiskeindustrien.

Læs også Halibut Greenland tilfreds med Karl-Kristian Kruses besøg

- Det vil vi gerne være med til at ændre og skabe noget nyt her med de muligheder, vi kan hjælpe med for eksempel praktikpladser, skriver Lars Sandgreen, der er projekt- og udviklingschef i Halibut Greenland.

Den eneste uddannelsesretning, der har noget med fiskeindustrien at gøre, er fisker- og fangerskolen i Uummannaq. ATI-skolen i Maniitsoq er lukket og er i dag lagt ind under fødevareuddannelsen, som mest fokuserer deres uddannelser på hotel og restaurant.

Halibut Greenland har fået flere interesserede investorer, og selskabet arbejder ligeledes på at begynde med udenskærs fiskeri efter makrel.