Højhus med tomme lejligheder

Skrevet af Karsten Sommer
09. maj 2005 14:33

I dag kom der endelig liv i Nuuks højeste hus, da det ny TelePost-center åbnede. 140 millioner kroner har det kostet at opføre de 10 etager i Nuuks højeste hus.

I bunden ligger det nye Telepost-center – Sparbankvest holder til i etagen ovenover – og dernæst har bl.a. avisen AG og Nuna Advokater købt plads i det kobberfarvede hus på Aqqusinersuaq.

Men kigger man længere op af den høje bygning ser der tomt og mørkt ud. De øverste etager er til boliger, men ikke én af de 10 lejligheder er solgt eller udlejet endnu. Det er dog ikke noget der bekymrer ejeren, TeleGreenland. Bestyrelsesformand Kaj Egede er glad:

-Det har faktisk været en ganske god forretningsmæssig disposition der er gjort omkring byggeriet af dette hus. Flere af etagerne er solgt, og vi er trygge ved projektet.

De 10 lejligheder, der endnu ikke er solgt, vil komme til at koste fra 2,1 til 3,4 millioner kroner, mens højhusets øverste etage – penthouselejligheden - er udbudt til den nette sum af 4,6 millioner kroner. Magnus Agerskov har stået for salg og udlejning af de 10 etager. Og selvom der ikke har været stor efterspørgsel på lejlighederne endnu, tror han på at også de vil blive solgt, så der kan komme lys i hele huset.

-Når lejlighederne er færdigindrettet, så holder vi åbent hus, og selvom de ikke er solgt endnu, tror jeg at det vil ske, når først folk får set dem, og set den fantastiske udsigt der er deroppefra.

Så selvom den øverste del af Nuuks nye højhus vil ligge hen i mørke et stykke tid endnu, beroliger bestyrelsesformand Kaj Egede: Der bliver ikke portoforhøjelser på grund af det nye hus!

-Ikke på grund af den nye bygning, snarere tværtimod.

TeleGreenland har solgt det gamle posthus i Nuuk og pakkeposthuset til en samlet sum af 29 millioner kroner, ifølge bestyrelsesformand Kaj Egede.