Håndboldspillere losser trawler

Håndboldspillere fra GSS kom i arbejdstøjet på havnen og lossede trawleren 'Nataarnaq' og fik dermed penge til deres kommende træningslejr på Island.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. februar 2013 12:13

FH fra Hafnarfjordur på Island gæstede Nuuk i 2011 i forbindelse med 20 års jubilæet for dameturneringen i håndbold Faxe Cup. Nu er det blevet tid til at GSS kommer til Island og spille revancekamp og være på træningslejr inden GM i Sisimiut, der vil sende både herrer og damer til saga øen.

Ideen med at losse en trawler kom meget tilfældigt. GSS træneren Ingi Olsen mødte sine færøske landsmænd, der er besætningsmedlemmer på 'Nataarnaq', og fandt ud at de manglede folk til losse trawleren.

- Jeg skaffede folk fra klubben, da jeg har i tankerne at tage til Island med både damerne i marts og herren i april. Så vi kunne jo tjene lidt penge på at losse skibet, hvilket vi også gjorde. Det medførte, at Nataarnaq kunne komme af sted igen mandag aften i stedet for tirsdag aften. En dejlig følelse at kunne hjælpe til, når der virkelig var brug for det, fortæller Ingi Olsen til Royal Greenlands hjemmeside.

Seks spillere lossede søndag aften og hele 15 spillere hjalp til mandag aften. Det var gevinst for begge parter. En forsinkelse ville have kostet trawleren ekstra udgifter og GSS spillerne fik samlet penge til deres tur.