Håndboldskole i Nuuk

I sidste uge deltog herrelandsholdet i håndbold i De Panamerikanske Mesterskaber i håndbold, og det blev til en lidt skuffende femteplads. En af de gamle kæmper på holdet var Jakob Larsen, der i en årrække har været et af lokomotiverne indenfor grønlandsk håndbold. Om fjorten dage giver han noget af sin viden videre til næste generation på håndboldskolen i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
26. juni 2012 09:36

En hel uge med håndbold, ny inspiration, socialt samvær og gode oplevelser venter deltagerne på håndboldskolen i Nuuk. Instruktørerne er to kendte håndboldprofiler. Jakob Larsen og Kamilla Kristiansen. Sidstnævnte har en lang og glorværdig karriere på det danske damelandshold, hvor hun i mange år har været en af støtterne på Jan Pytlicks landshold.

-Vi er glade for, at vi har fået tilsagn fra Jakob og Kamilla. Vi måtte godt nok flytte vores håndboldskole, da det viste sig, at Jakob Larsens skulle med landsholdet til Argentina, og det kan i den sidste ende godt betyde et lidt lavere deltagerantal. Vi håber dog på fuldt hus, det vil sige 45 deltagere på skolen, fortæller Lillian Bjerge, der er blandt de frivillige arrangører af håndboldskolen fra 9. til 13. juli i Inussivik.

Det er fuldstændigt lige meget, om deltagerne er nybegyndere eller har spillet håndbold i en årrække. Alle kan få ny inspiration og lære nye finter og skudformer på håndboldskolen, der er åben for deltagere fra årgang 1998 til årgang 2002.

-Vi har kombineret træningen med frugtpauser og frokost, men erfaringsmæssigt er det svært at holde ungerne fra at lege med bolden. Vi har, på tværs af klubberne i Nuuk, arrangeret håndboldskolen for at få interessen for håndbold udbredt meste muligt, og vi bestræber os på at lave træningen på tværs af årgangene. På den måde får alle mest ud af at deltage, og vi kan oven i købet også give håndboldsporten et løft. Vi lægger grunden til, at man også i fremtiden har et landshold i Grønland, der kan kæmpe med de bedste lande om hæder og ære, fastslår Lillian Bjerge.

Det koster 350 kr. at deltage hele ugen, og inkluderet i den pris er spilletøj, en håndbold, frugt og frokost alle ugens dage. Tilmelding kan ske til lillian@nul.gl eller på tlf. 484106.