Håndboldherrerne forventer tætte kampe mod Færøerne

Fingrene skal fedtes godt ind i harpiks, og skudarmene skal varmes grundigt op, når det grønlandske herrelandshold i håndbold lørdag og søndag møder Færøerne i to venskabskampe i Torshavn. Spillerne er fortrøstningefulde trods færingenes hjemmebanefordel.
11. januar 2019 15:39

Lørdag eftermiddag løber de grønlandske håndboldherrer på banen i Torshavn på Færøerne til den første af to venskabskampe.

Det er to kampe, som spillerne ser frem til, siger en spillerne Inuk Olsen.

- Det er spændende. Vi har trænet, og vi har trænet godt. Vi holdt godt nok en lille pause mellem jul og nytår, men vi har hele tiden trænet i fitnesscenter. Nu glæder vi os til kampen, siger han.

LÆS OGSÅ Håndboldlandshold melder sig klar til testkamp mod Færøerne

Ifølge holdleder på rejsen til Færøerne Poul Petersen, er herreholdets kamp mod Færøerne et skridt på vejen mod det næste VM.

- Det skal foregå som en slags forberedelse til de kommende VM-kvalifikationskampe, siger han.

Poul Petersen forventer, at det bliver nogle tætte kampe.

- Færøerne har jo hjemmebane og det tror jeg, at de vil prøve at drage nytte af. Men jeg tror, at det bliver nogle meget lige kampe, siger Poul Petersen.

LÆS OGSÅ Færøsk idrætshal for lille til landskamp i håndbold

Også spilleren Inuk Olsen forventer en tæt kamp, men efter de gode træninger herhjemme er han rimeligt fortrøstningsfuld.

- Jeg regner med at kampen bliver meget lige. Men vi skal selfølgelig kæmpe for at vinde, siger håndboldspilleren, der til dagligt spiller i GSS Inuk Olsen

KNR sender begge kampe direkte på KNR1 i samarbejde med det færøske medie Kringvarp Føroya.

Første kamp bliver sendt lørdag kl. 16:50, mens søndagens kamp vises klokken 13:50.

Begge kampe bliver kommenteret af Muusaarannguaq Ostemann-Søholm og Andreas Poulsen på KNR 1.