Håndbold på gadeplan

I den forgangne weekend var der workshop i Grønlands Håndbold Forbund. Ungdomshåndbolden var på programmet, og der blev besluttet, at man i fremtiden satser på aldersrelateret træning. Desuden skal børn og unge i Grønland stifte bekendtskab med streethåndbold, der er en meget populær ting over hele kloden.
Skrevet af Peter Troelsen
12. november 2012 09:24

Projekt UNGDOM-2015 har set dagens lys, og gennem det skal børn og unge over hele kysten stifte bekendtskab med håndbolden. Forbundets ambition er at håndbolden i fremtiden skal være de unges favoritsport. Lykkes det, vil Grønland kunne følge op på de stolte traditioner landet har opbygget gennem de sidste to årtier.

Streethåndbold er et navn, som landets unge lige så godt kan lære med det samme. Det bliver nemlig den form for håndbold, der skal skærpe interessen for spillet med den lille runde. Håndboldspillerne landet over vil stifte nærmere bekendtskab med netop den form for håndbold. Den præsenteres i både klubber og på håndboldskoler i 2013 og spås en stor fremtid. Streethåndbold spilles med bløde bolde og transportable mål, så den kan spille både ude og inde, og lige netop der, hvor man får lyst til at spille bold.

Man har i Grønlands Håndbold Forbund besluttet at lægge sig meget tæt op af Dansk Håndbold Forbunds strategi med aldersrelateret træning. Den form for træning, og en langsigtet fastholdelse blandt trænerstaben, har bragt dansk ungdomshåndbold op i verdenseliten. Grønlandsk håndbold har nok ikke helt de samme ambitioner, men strategien er lagt, og hvis den lykkes, vil fremtiden for grønlandsk håndbold se lys ud.

Det oplyses endvidere fra GHF at man har forlænget kontrakten med herrernes landstræner Niels Møller indtil 2015. Han vil være med i udviklingen af den nye strategi, og Niels Møller vil også være manden bag uddannelsen af trænerne til den store satsning. Slutteligt vil han også være hovedmanden bag et håndboldprojekt i Østgrønland, så også den del af landet vil komme med på håndboldlandkortet.