GUX vil undersøge hvorfor eleverne falder fra

GUX i Nuuk vil det store frafald til livs, og har derfor igangsat en undersøgelse for at finde ud af, hvorfor så mange elever på gymnasiet ikke gennemfører.
Skrevet af Jonas Fievé
14. februar 2017 16:39

Kun omkring halvdelen af eleverne, der starter på en gymnasial uddannelse her i landet, ender med at gennemføre, og det problem vil rektor for gymnasiet i Nuuk nu til livs.

- Det her er et initiativ, hvor vi prøver at formidle nogle af de resultater, vi får i denne her undersøgelse til andre uddannelsesinstitutioner, siger Mikael Enggaard til KNR.

Ifølge en opgørelse fra Selvstyret, var det kun 52 procent af de elever, der begyndte en gymnasial uddannelse tilbage i 2013, som dimitterede i sommer.  

Antallet af elever der gennemførte en gymnasial uddannelse i procent.

 

 2014          2015          2016

  59%           55%           52%

Kilde: Selvstyret.

Skal undersøge årsager til frafald

Derfor iværksatte GUX tilbage i august sidste år en undersøgelse, der skal belyse, hvad det er, der får eleverne til at falde fra.

- Jeg håber på, at vi kan blive klogere på at ramme nogle af elevernes behov. Altså nogle af dem, der har det svært, eller er skrøbelige og dermed i risikozonen for ikke at gennemføre, siger Naja Sano, der har en baggrund som sociolog.  

Naja Sano, som gymnasiet har hyret til at lave undersøgelsen, håber, at hendes arbejde kan være med til at få nedbragt antallet af elever, der falder fra. Et håb der også deles af rektor på GUX i Nuuk.

 - Målet er jo altid, at vi skal så tæt på nul som muligt. For det er jo ikke nogen god idé, at man starter på en uddannelse, som man af mange forskellige årsager ikke kan gennemføre, siger Mikael Enggaard, som regner med at præsentere den færdige undersøgelse til sommer.