Guldmineluking får store konsekvenser for Nanortalik

Crew Gold har besluttet midlertidigt at stoppe for udvinding af guld fra Nalunaq guldminen, oplyser Crew Gold Corporation. Lukningen kan få store konsekvenser for Nanortallip Kommunia, der har nydt godt af skatteindtægter fra minen.
Skrevet af Jens Thorin
10. november 2008 16:24

- Vi vil miste skatteindtægter fra 25 – 30 minearbejdere. I en kommune med 1500 borgere er det mærkbart, især fordi minearbejderne har høje indtægter med gode skatteindtægter til følge, siger borgmester Kristine Råhauge.

Kristine Råhauge trøster sig dog med, at den lokale fiskefabrik kører godt nu, hvor storisen er væk. Men kommunen har ikke beredskab til at aktivere en så stor styrke, der lige pludselig mister arbejdet, og borgmesteren må henvise til kommunens arbejdsmarkedskontor.

- De er jo vant til at arbejde i en mine, hvor de er væk hjemmefra i længere tid. Ellers er der nogle af minearbejderne, der har fået arbejde i en entreprenørvirksomhed. Men ellers har vi ikke arbejde klar til minearbejderne, siger borgmester Kristine Råhauge Fra Nanortalik.

Den nuværende malm åre er tømt ved udgangen af 2008, og minedriften vil derefter blive sat i bero. Men mineudstyret vil fortsat blive holdt under opsyn, til det er endeligt besluttet, hvad der skal ske med minen, oplyser Råstofdirektoratet.