Guldgravere tegner kærligt billede af Grønland

En fyldt biograf i Kulturhuset Katuaq i Nuuk fik sig noget af en oplevelse, da Animal Planet-USA i går aftes bød på eksklusiv Grønlandspremiere på Tv-stationens nyeste satsning, der finder sted i Grønland.
Skrevet af Karsten Sommer
03. maj 2013 06:13

Ice Cold Gold er navnet på det nye reality-TV-show, hvor otte garvede amerikanske guldgravere møder Grønlands natur og mineralrigdomme.

De ved, at isen trækker sig tilbage, og afdækker klippeområder, der aldrig før er blevet efterforsket af mennesket, og det gør dem nysgerrige.

Serien følger de otte "cowboys" i deres møde med Grønland. Kolossale, flot fotograferede naturpanoramaer, men også mændenes møde med Nuuk.

Mange af dem har aldrig været uden for deres hjemstat før, og rejsen til Grønland vækker store følelser i dem. Da de rejser hjem har en af guldgraverne en grønlandsk sætning tatoveret på sin overarm: "Silarsuaq Kisimi naalagaavoq" - "Naturen er altid herre".

Det medlevende publikum i Katuaq så den første episode i TV-serien, som havde premiere forrige søndag i USA. I alt er seriens første sæson på seks udsendelser, men det er produceren David Caseys håb, at serien kan fortsætte.

Animal Planet er yderst tilfreds med seertallene efter de første to episoder. Seertallet ligger 50 procent over de normale for nye serier, betroede Tv-stationens Kurt Tondorf Radioavisen efter premieren.

De otte guldgravere har selvfølgelig en efterforskningstilladelse fra Råstofdirektoratet.

Derfor kan man til fulde nyde dramaet omkring deres møde med naturen, og også få sig et godt grin, når lidt dårligt vejr for de otte amerikanere opleves som en dramatisk naturkatastrofe.

Ice Cold Gold er lavet som amerikanerne kan lide det. Og vil give millioner af seere verden over et yderst positivt og kærligt billede af Grønland.