Great Greenland-sag langt fra slut

04. maj 2006 11:49

Der er langt fra lagt låg på sagen om Great Greenland, med gårsdagens redegørelse til landsstyret. Atassut er ikke tilfredse.

To revisions-firmaer har været inde og se på de forklaringer, som pelsvirksomheden Great Greenland har sendt til Landsstyret.

Virksomheden skulle svare på en række rygter - om for eksempelvis brud på licitationslov og at canadiske skind udkonkurrerer grønlandske skind. Men alt er i orden siger revisorerne – det tager vi til efterretning, siger landsstyret. Eller i hvert fald det meste af landsstyret. For det var koalitionspartneren Atassut der i første omgang ville have de mange rygter undersøgt – og Atassut er langt fra tilfredse med redegørelsen, da man ikke mener, embedsfolkene har levet op til landsstyrets krav om undersøgelsen indhold. Man har ikke undersøgt de vigtigste ting – siger formand Finn Karlsen:

- Revision af økonomi er ikke det vigtigste for mig – det vigtigste er hvad de ansatte har fortalt mig – også skriftligt – om hvor dårligt virksomheden er ledet. Og det har kostet nogle af dem jobbet at stå frem. Men selv i dag fortæller nuværende ansatte mig, at gode grønlandske skind blev byttet med canadiske for at dække over det underskud på de indkøbte, som direktøren erkender der har været. Hvis det er rigtigt er det en hån mod fangerne – og det er ikke undersøgt, siger Finn Karlsen.

Og nu vil Finn Karlsen opfordre medarbejderne hos Great Greenland til at komme ud af busken.

- Det er begrænset hvad vi som politikere kan gøre, derfor håber jeg – og opfordrer til, at de ansatte på Great Greenland vil stå modigt frem med deres viden, siger Finn Karlsen.

Atassust overvejer i øjeblikket om man skal forlange endnu en undersøgelse af virksomheden – en undersøgelse, som ikke kun beskæftiger sig med økonomi.