Great Greenland kan få konkurrence

Skrevet af Mads Lynge
24. maj 2006 15:29

Great Greenland får sandsynligvis en hjemlig konkurrent. Upernavik Kommune går nemlig med planer om at søsætte et sælfangerskib og samtidig etablere et garveri i selve byen. Men det er ikke kommunen selv, der vil stå for projektet, siger borgmester Jens Immanuelsen:

- Det er ikke planen, at kommunen selv skal stå i spidsen. De lokale fiskere og fangere samt andre interesserede skal stå for det, siger Jens Immanuelsen fra Atassut, men tilføjer, at erhvervsudvalget i Upernavik Kommune skal fungere som fødselshjælper for hele projektet.

Tanken er ifølge planerne, at udnytte hele sælen, og ikke kun skindet. Kødet og spækket skal nemlig også udnyttes.

- Vi lever i det 21.århundrede, og skriver i dag år 2006. Hvis ikke Great Greenland formår at kunne forny sig, må der nytænkning til, og nytænkning har de grønlandske fangere, siger Jens Immanuelsen.

Arbejdet er i fuld gang, og man regner med, at der i juni i år vil være større vished om projektets muligheder.

- Planerne er langt fremme, og i løbet af dette forår har vi holdt en masse møder med potentielle samarbejdspartnere, og der vil i den kommende tid også blive holdt en del møder. Vi har de fysiske rammer på plads, og så er spørgsmålet bare, hvor stor interessen er fra de potentielle samarbejdspartnere er, siger Jens Immanuelsen.