Great Greenland afviser dyremishandling

06. januar 2006 06:58

Sælskindsfirmaet Great Greenland afviser anklager fra Dyrenes Beskyttelse om at være medansvarlig for dyremishandling ved at købe canadiske sælskind fra dyr, der er slået ihjel med hakker og køller.

- Vores leverandør har garanteret, at sælerne ikke er blevet dræbt med køller. Og vi kan se, at der er skudhuller i skindene, siger direktør Michael Nielsen fra det grønlandske sælskindsfirma Great Greenland.

- Drabene med køller foregår i St. Lawrence-bugten, men vi får vores sælskind fra et område, der bliver kaldt The Front, siger Michael Nielsen.

Den hjemmestyreejede sælskindsvirksomhed Great Greenland anklages også for at have brugt hjemmestyrets tilskud til at købe de canadiske skind for.

Men det afviser direktøren for direktoratet for fangst og fiskeri, Amalie Jessen, i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at Great Greenland ikke anvender hjemmestyrets tilskud til køb af de canadiske skind.

Hun oplyser videre, at Great Greenland ikke har planer om at købe canadiske sælskind i år, idet der er skind nok fra de grønlandske fangere.

Demokraternes politiske ordfører Palle Christiansen, siger i en kommentar, at han er dybt forbløffet over, at et hjemmestyreejet selskab som Great Greenland på den måde indirekte støtter dyrplageri ved køb af sælskind fra Canada.

- Fortiden har vist, hvor meget det grønlandske fangererhverv kan lide skade, når der kommer en internationalt organiseret boykot af sælskind, siger Palle Christiansen.

Han bakkes op af direktør i Dyrenes Beskyttelse Ole Münster, som er rystet over oplysningerne.

- Med et slag bomber Great Greenland hele den grønlandske sælindustri tilbage. Nu bliver den grønlandske og canadiske produktion blandet sammen i én pærevælling, og det kan ikke undgå at få konsekvenser for de grønlandske fangere. Det er ubegribeligt for mig, at Grønland vil sætte sin egen produktion over styr på den her måde, siger Ole Münster til Ritzau.