Grønt lys til atlantlufthavn i Nuuk

25. februar 2005 16:16

Så er der givet grønt lys til, at Nuuk kan få en atlantlufthavn.

Landsstyremedlemmet for infrastruktur, Jens Napãtôk gav på et møde i dag med Nuuk Kommune tilsagn til, at landingsbanen i Nuuk Lufthavn må forlænges til 1.799 meter.

Han vil nu tage sagen op på forårssamlingen med landstinget.

Hvis forslaget går igennem betyder det, at arbejdet med at gøre landingsbanen længere kan begynde allerede i år. I år 2009 håber borgmester i Nuuk Agnethe Davidsen, at atlantlufthavnen i Nuuk står klar til at blive taget i brug.

Borgmesteren var godt tilfreds med mødets resultat. Nuuk Kommune har nemlig brugt lang tid på at beregne og redegøre for, hvordan en atlantlufthavn kan blive virkelighed.

Kommunen har beregnet, at det vil koste 800 millioner kroner, at få en atlantlufthavn i byen.

De mange beregninger, som kommunen allerede har foretaget, har været med til at påvirke Jens Napãtôks indstilling overfor kommunens ønske om en længere landingsbane.

- Kommunalbestyrelsen i Nuuk har ikke villet rokke sig, og i respekt for det kommunale selvstyre så er vi altså nødt til at bøje os, siger Jens Napãtôk.

Ilulissat har ligesom Nuuk fået grønt lys til at forlænge landingsbanen i lufthavnen til 1.799 meter.

Selvom de to nye atlantlufthavne gerne skulle finansiere sig selv, så mener Jens Napãtôk ikke, at det er ensbetydende med højere billetpriser.