Grønnedals isolering genovervejes

20. januar 2006 10:03

Den manglende beflyvning af Grønnedal, hvor forsvaret har sin grønlandske hovedbase, skal endnu engang til debat. Det sker på et møde mandag med Hjemmestyret og Air Greenland.

-Air Greenlands tidligere prisberegninger vil blive gennemgået, og så må vi vurdere sagen herefter, siger landsstyremedlem for Bolig og Infrastruktur Jørgen Wæver Johansen.

Den manglende beflyvning af flådestationen er nu også blevet til en sag i Danmark, hvor Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Hans Kristian Skibby betegner sagen som en dårlig grønlandsk vittighed, som han vil tage op med forsvarsminister Søren Gade.

Siden årsskiftet har de 160 mand i Grønnedal været afskåret fra en hurtig forbindelse til omverden med fraværet af to ugentlige helikopterture til Narsarsuaq, hvorfra man kan komme videre til blandt andet Nuuk og København.

De i alt 550 passagerer som sidste år tog turen til Narsarsuaq fra Grønnedal må nu enten sejle med søværnet eller tage den ugentlige fragtbåd til Qaqortoq. Efter et par dages venten kan man så komme med flyet til Narsarsuaq og altså videre ud i verden.

Orlogskaptajn Alex Jensen fra Grønlandskommandoen i Grønnedal kommenterer Hjemmestyrets håndtering af sagen således:

-Vi undrer os over, at vi end ikke er blevet informeret om, at man ville indstille helikopterbeflyvningen. Vi har skrevet til Hjemmestyret flere gange for at få genoptaget flyvningen. Det er absurd, at helikopteren fra Paamiut flyver lige hen over os.