Foto: EJ Hersom/Flickr Creative Commons

Grønlandsudvalg skal på studietur til Thule Air Base

Medlemmerne af Folketingets Grønlandsudvalg skal på studietur til Thule Air Base i oktober, hvor overskriften er, at det ikke kan accepteres, at de grønlandske myndigheder ikke orienteres af amerikanerne.

Aleqa Hammond og de andre medlemmer i Folketingets Grønlandsudvalg skal besøge Thule Air Base.

- Den seneste tid har amerikanerne i mange tilfælde udvist en adfærd, som er hemmelighedsfuld og driver stedet lukket i alle henseender, hvor vi mener, at lande der samarbejder og respekterer hinanden bør have en åben adfærd internt mellem hinanden, siger Aleqa Hammond, formand for Folketingets Grønlandsudvalg.

LÆS OGSÅ Grønlandsudvalget vil have udenrigsministeren i samråd om Pituffik

Udvalget synes, det er upassende at amerikanerne ikke har inddraget de grønlandske myndigheder i opgraderingen af Thuleradaren. Og udvalget håber, at parterne, altså de politisk ansvarlige i Grønland, mindst bliver orienterede.

- Vi stiller på ingen måde spørgsmål ved amerikanernes insdats for verdensfreden og deres forsvar af vores frihed. Det er ikke på dagsordenen, dagsordenen er at det ikke accepteres at grønlænderne ikke orienteres i fredens navn, siger Aleqa Hammond.

Der er foreløbig ikke sat en dato for, hvornår den danske udenrigsminister, Andes Samuelsen, skal gå i samråd med Folketingets Grønlandsudvalg om amerikanerne på Thule Air Base. Udvalget holder dets næste møde den 4. oktober.

LÆS OGSÅ Opgradering kan være brud på Igaliku-aftale

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!