Grønlandsksproget pc-spil på Facebook

Multi medie-studerende på Erhvervsakademi Aarhus Kununguak Iversen har lavet spillet i forbindelse med sin eksamen i 4. semester. Den er nu oversat til grønlandsk, og hedder Doggieblues.

Doggieblues kan spilles på facebook, og kan downloades til Android-telefoner samt tablets, hvor der er mulighed for, at vælge imellem engelsk, dansk, koreansk og grønlandsk sprog.

Nyheden skal ikke kun høres, den skal også prøves. I spillet styrer man en hund, der har til formål at samle får. Og der er forskellige forhindringer på vejen. 

Det er Johannes Müller fra IceMedia der har stået for oversættelsen, med KNI Pilersuisoq som sponsor.

Manden bag spillet, Kununguak Iversen, er i gang med at lave en efterfølger til spillet, som han forventer at lancere om et halvt års tid. Og han har også tænkt sig at få den også til grønlandsk.

- Jeg har tænkt mig at få oversat alle de spil jeg selv kommer til at stå for i fremtiden, til grønlandsk. Man kan godt argumentere for at det grønlandske spil-marked, er for lille til at det kan betale sig at oversætte spillet - men jeg synes stadigvæk det er federe hvis et par hundrede mennesker derhjemme har det sjovt med mit spil, end et par tusind ukendte mennesker rundt om i verdenen. Det er den grønlandske reaktion der betyder mest for mig - eftersom jeg er født og opvokset i Sisimiut, siger Kununguak Iversen til KNR.gl.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt