Grønlandske fangere indtager fransk film

Rejsen til det ukendte og drømme om girafdrab er nogle af emnerne i en fransk film med grønlandske hovedrolleindehavere.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
07. august 2014 10:19

Filmen, der hedder "Inupiluk", bliver i disse dage vist i Montreal. Hovedpersonerne er de to grønlandske fangere Ole Eliassen og Adam Eskildsen, der fik en oplevelse udover det sædvanlige i Paris.

I bygden Kullorsuaq tilbringer Ole Eliassen og Adam Eskildsen normalt deres dage med at tage på fangst og køre hundeslæde. Men i sommeren 2013 oplevede de noget af en omvæltning, da de pludselig stod i byernes by, som stjerner på et fransk filmset.

- Det er første gang vi har været uden for Grønland. Det har været en fantastisk oplevelse at overvære en helt anden kultur også udenfor filmsettet, siger Ole Eliassen, der har tilbragt otte dage i Paris, til KNR.

Se Ole Eliassen og Adam Eskildsens tur i en katapult her.

Et godt fransk bekendtskab
Ole Eliassen og Adam Eskildsen kendte i forvejen filmproduceren Nicolas Dubreuil.

- Nicolas kommer til Kullorsuaq hvert år for at filme. I 2012 spurgte han mig, om jeg ville medvirke i hans film, som skulle foregå i Frankrig, og det sagde jeg så ja til, fortæller Ole.

Filmen handler om to grønlandske fangere, der skal tilbringe en uge i Paris sammen med to franskmænd.

Drøm om girafskud
Inupiluk skal give en oplevelse af, hvordan det er, når to kulturer mødes, med kameraet som vidne under deres første besøg i det ukendte land.

Ole fortæller om deres første møde med dyr fra en zoologisk have, hvor filmen leger med de to grønlandske fangeres hang til jagt.

- I filmen drømmer Adam om at skyde en giraf ned, for her i Grønland lever vi jo af vores egne fangst, derfor har filmholdet besluttet sig for at tage det med, sagde Ole Eliassen.

Det er endnu ikke bekræftet, hvornår filmen får premiere i Grønland, men folkene bag filmen bekræfter, at den er på vej.