Grønlandsk PC-spil for børn

Skrevet af Karsten Sommer
21. maj 2005 17:34

Ved NunaFondens uddeling i torsdags fik Medieselskabet Icemedia i Nuuk 200.000 kroner til udarbejdelse af det første grønlandske computerspil for børn! Initiativtagerne er Johannes Müller og Nuka Pele Abelsen fra Icemedia, som fortæller, hvordan de fik ideen?

-Det er tre-fire år siden at jeg og min makker snakkede om at vi gerne ville producere spil på grønlandsk. Vi har begge børn, og når man tænker på deres fremtid, synes vi det ville være godt hvis spil a la Pixiline fandtes på grønlandsk.

Det interaktive computerspil, der foreløbig findes i en prøveversion, indeholder leg med tal, alfabetet, dyr i zoologisk have og forskellige ting fra naturen, alt sammen illustreret i en genkendelig grønlandsk ramme.

-Min datter på fem elsker at lege med computerspil, og kan finde ud af det hele med mus og den slags. Men da hun første gang prøvede vores nye spil blev hun meget glad og overrasket, da hun fandt ud af at det hele var på grønlandsk, og at børnene havde grønlandsk tøj på. Så hun blev lidt skuffet, da hun opdagede at spillet ikke er helt færdigt endnu.

De 200.000 kroner fra NunaFonden udgør nemlig kun en tredjedel af det samlede budget, der skal til for at få det ny PC-spil på markedet, men Johannes Müller er taknemmelig for støtten, og håber at andre vil slutte op om initiativet.

-Det er jo historisk hvad vi har lavet. Og for de grønlandske børns skyld, håber vi at andre fonde og institutioner vil hjælpe os med at skaffe de sidste penge, så spillet kan komme ud, gerne til jul.

PC-spillet, der oversat til dansk hedder ”Leg og Lær” vil også være godt til danske børn, der gerne vil lære grønlandsk, siger Johannes Müller, der har haft stor glæde af Icemedias praktikant Nikolaj Thimothæussen ved udformningen af spillet.