Grønlandsk mad til københavnerne hver dag

Grønlændere i København kan fremover købe sig en varm portion grønlandsk mad hver eneste hverdag, da cafeen i Det Grønlandske Hus, Ajamut, får nye åbningstider.
Skrevet af Martine Lind Krebs
15. juni 2011 07:12

Der var havkat på menuen, da Det Grønlandske Hus i København i går startede den nye ordning, hvor cafeen Ajamut skal servere grønlandske mad på alle hverdage.

Det er et samarbejde mellem Steffen Jensen, der driver butikken Greenland Art i kælderen under Det Grønlandske Hus, og Det Grønlandske Hus, der har gjort den nye ordning mulig.

- Der kommer virkelig mange grønlændere og danske i Det Grønlandske Hus til hverdag. Indtil videre har der kun været spisning tirsdag og fredag, men nu har vi lavet alle tiders gode aftale om, at jeg overtaget køkkenet og cafeteriaet, så der er mad til hverdag, siger Steffen Jensen.

Forud for beslutningen om at udvide åbningstiderne har Det Grønlandske Hus forhørt sig hos brugerne af Ajamut og hos de grønlandske foreninger, der samstemmende har haft et stort ønske om grønlandsk mad alle hverdage.

En af de tilfredse gæster i dag var Johannes Poulsen.

- Det smagte godt, det var helt specielt at få en grønlandsk havkat. Jeg kommer hernede et par gange om ugen, når jeg har tid og lyst, siger han.

Cafeen vil have åbent mellem 11 og 17, og kører i første omgang på prøve i 3 måneder. Maden tilberedes af kokken og bageren Karl Frederik Skifte.