Foto: mbtrama/Flickr Creative Commons

Grønlandsk kvinde fra kontroversiel Christiania-video idømt fængsel

Et meget omtalt sammenstød mellem politiet og borgere på Christiania har fredag resulteret i, at en 51-årig grønlandsk kvinde er blevet idømt to års fængsel.

Det var om eftermiddagen 31. maj sidste år, at op mod 100 personer angreb politiet med sten på Christiania. Seks betjente blev ramt.

Efterfølgende dukkede en video op fra sammenstødet. På optagelsen skubber en betjent med stor kraft en kjoleklædt og ubevæbnet kvinde hårdt i brystet, så hun flyver bagover og hamrer hovedet mod brostenene.

Videoen skabte i første omgang stor forargelse over betjentens adfærd. Men fredag er det altså den midaldrende kvinde, som er blevet dømt.

Det beretter nyhedsmediet TVflux, som var til stede ved retsmødet i Københavns Byret. Også politiet bekræfter, at dommen er faldet.

At den nu dømte skulle have gjort noget forkert, er ingen nyhed. Allerede dagen efter episoden proklamerede politiet, at hun var blevet anholdt.

Vodka og hash

I den forbindelse sagde ledende politiinspektør Allan Nyring, at kvinden kort tid inden skubbet havde kastet en stor sten mod politiet, og at hun efter sammenstødet med betjenten kastede endnu en sten.

- Hun kastede en kæmpestor sten, og det gjorde hun også bagefter, lød det fra politiinspektøren.

Da den 51-årige kvinde efterfølgende blev stillet for en dommer, formåede hun ikke at give nogen meningsfuld forklaring på det skete.

- Jeg kan ikke huske det. Jeg havde drukket vodka, Bailey, Guld Tuborg, og så havde jeg røget hash, sagde hun i grundlovsforhøret.

Heller ikke under selve retssagen har hun kunnet erindre meget fra dagen, skriver TVflux.

Ud over stenkastene var kvinden tiltalt for yderligere otte forbrydelser, herunder trusler mod politiet. Hun blev dømt for det hele.

- Tiltalte kommer ofte frem, når politiet er til stede, sagde retsformand Merete Engholm ifølge TVflux under domsafsigelsen.

- Det virker til at "trigge" hendes opførsel. Hendes adfærd er ikke acceptabel, lød det videre.

Den 51-årige har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes.

/ritzau/

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt