Grønlandsk kunst indtager Århus Kunstbygning

Den grønlandske kunstner Jessie Kleemann er blandt de kunstnere, der medvirker til sommerudstillingen på Århus Kunstbygning. Temaet er Den varme sommer: Myte og krop. Her sættes der fokus på forholdet mellem kvinde, krop og identitet.
Skrevet af Peter Troelsen
15. juni 2012 06:54

Siden kvindekampen startede sidst i tresserne og i starten af halvfjerdserne har kvindens plads i samfundet og ikke mindst kvindernes selvforståelse ændret sig meget. Det er disse forskelle Århus Kunstbygning sætter fokus på med sommerudstillingen.

- Idéen bag at udstille de udvalgte kunstnere samtidig er at åbne for forskellige kvindelige kunstneres fremstillinger af køn og identitet. De undersøger her, hvordan stereotyper både kan forståssom noget, der pålægges os udefra, og som noget, kvinder ubevidst tager på sig, når de skal beskrive sig selv som sig selv, fortæller Rie Hovmann Rasmussen, der er kurator ved Århus Kunstbygning.

Udstillingen, der kan opleves fra 23. juni til 16. september 2012, fokuserer på kønnet og tematiserer også kvindelig erfaring i et mere komplekst perspektiv, hvor kulturelle og etniske forskelle har en væsentlig indflydelse på kvinders identitetsdannelse.

- Rannvá Holm Mortensen (FO) og Jessie Kleemann benytter deres personlige erfaringer til at åbne for en diskussion om grønlandsk og færøsk nationalidentitet i en dansk kolonial sammenhæng. Ved at problematisere deres egne selvopfattelser vækker de debat om de sociale og kulturelle følger af kolonisering. Det sker i en tid, hvor netop dansk kolonihistorie synes at blive forbigået i diskussionen om nationalidentitet, vurderer Rie Hovmann Rasmussen, der som kurator ved Århus Kunstbygning har været ansvarlig for opbygningen af udstillingen.