Grønlandsbanken præsenterer lille fald

Første halvår i GrønlandsBANKEN har budt på et lille fald i resultatet i forhold til samme periode sidste år. Det viser bankens halvårsregnskab, der netop er offentliggjort.
11. august 2016 11:00

Resultatet for årets første 6 måneder lyder på 47,7 millioner kroner før skat mod 55,1 millioner i første halvår af 2015.

Det skyldes primært et fald i kurserne på bankens værdipapirer og et lavt renteniveau. Hos banken selv kalder man regnskabet pænt, trods kurstabet.

- Det er ganske tilfredsstillende situationen taget i betragtning, siger bankdirektør Martin Kviesgaard i en pressemeddelelse.

GrønlandsBANKENS forventninger til resten af året er en yderligere samfundsvækst og derfor håber bankdirektøren på, at flere vil låne penge til nye investeringer i andet halvår.

- Der er høj indtjening i fiskeriet og travlhed på byggepladserne. Der er helt sikkert positive tendenser. Og det giver plads til at investere uanset om det er hos den enkelte familie eller det er i virksomhederne, siger han.

Banken forventer at regnskabet for hele året vil ende på mellen 125-145 millioner, hvilket er på niveau med sidste års regnskab.