Grønlandsbanken har overskud på 42,5 millioner kroner

Grønlandsbanken præsenterede i dag - hvad den selv kalder for - et pænt halvårsresultat. Det blev på godt 42,5 millioner kroner før skat.
12. august 2009 14:26

- Et overskud, der trods den internationale finanskrise, er på samme niveau som de første seks måneder sidste år, og det betegner bankens bestyrelse som tilfredsstillende.

Grønlandsbanken kan igen i år notere en pæn stigning i bankens rente- og gebyrindtægter, der sted med 4,7 procent til knap 122 millioner kroner.

Men det er ikke kun indtægterne, der er steget. Det er bankens omkostninger og afskrivninger også. Posten er steget med 13 millioner kroner. Men det forklares med bankens deltagelse i Bankpakke I, samtidig med stigende personaleudgifter og øgede udgifter i forbindelse med byggeriet af bankens nye hovedsæde i Nuuk.

Bankens samlede udlån er steget til godt 2,7 milliarder kroner, mens indlånene er steget med godt en kvart milliard til 3,5 milliarder kroner. Og det betyder, at Grønlandsbanken faktisk har en likviditetsoverdækning på næsten 200 procent i forhold til lovens krav. Blandt andet derfor har banken holdt sig uden for Statens Bankpakke II

Grønlandsbanken, der har 110 ansatte, forventer et resultat for hele året på samme niveau som i fjor.