Grønlands Skiforbund rystet

01. februar 2005 03:48

Grønlands Skiforbund er rystet over de nye stramme regler som Team Danmark nu indfører omkring støtte til eliteidrætten.

De nye regler medfører at Dansk Skiforbund mister den støtte, som også grønlandsk skisport har nydt godt af til udvikling af vores største talenter. Det betyder risiko for fyring af landstræneren og stop for deltagelse i internationale stævner. - Det bliver hårdt, siger formanden for Grønlands Skiforbund, Kristian Lynge Petersen til Radioavisen.

- Træningscenteret i Lillehammer lukker, og det påvirker jo indirekte også skigymnasiet i Rjukan, hvor mange unge grønlændere har gået igennem årene. Det kan ærlig talt blive lidt meningsløst at sende dem derop. Man kan frygte at de mister gejsten, når der ikke er mulighed for at videreudvikle deres talent., siger han.

Kristian Lynge Petersen mener at den eneste udvej er at samarbejde med andre lande end Danmark. -Vi vil prøve at komme i dialog med skiforbundene i Norge, Island eller Sverige for at komme videre, siger han til Radioavisen.