Grønlands Musikerforening: Ret op på musikernes løn

Det mindste lønninger til musikerne i Grønland er under halvdelen af minimumstakseringen til musikere, der optræder i de danske værtshuse. Det vil Grønlands Musikerforbund lave om på.
Skrevet af Jette Andersen
07. december 2013 13:01

Grønlands Musikerforbund går efter at få minimumstaksten til musikerne i Grønland til at stemme med det beløb, som musikere i Danmark får som minimum, nemlig 369 kroner i timen.

- Det har taget Dansk Musikerforbund omkring hundrede år at forhandle sig frem til en minimumsløn. Vi må håbe på, at det ikke tager lige så lang tid får os, men det er et passende sted at starte, siger formanden for Grønlands Musikerforbund, Elo Geisler.

Mens de danske musikere får minimum 369 koner i timen, så får de mindst lønnede musikere i Grønland under det halve, nemlig 125 kroner i timen.

Hvis der bliver sat faste rammer for musikernes løn, mener Elo Geisler, at det bliver nemmere for musikerne, at have musik som levebrød.

- Spørgsmålet er bare, om musikerne kan leve af deres lønninger? Hvis vi har et arbejde, så kan vi betale regningerne til vores hjem, mad og andre udgikter. Men hvis vi ikke fastsætter en minimumstaksering, så er musikernes indkomster ikke nok til at leve af, siger formanden for Grønlands Musikerforbund.

Men hvad sker der, hvis musikerne får fastlagt en større løn og værtshusene vælger, at de ikke vil betale så meget?

- Hvis de syntes, at vi er for dyre, så må bliver de nødt til at have værtshuse uden musikere, siger Elo Geisler.

Grønlands Musikerforbund har henvendt sig til KANUKOKA, Grønlands Arbejdsgiverforening og Økonomi- og Personalestyrelsen for at forhandle musikernes løn.