Grønland undgår konkurs-eksplosion

Mens resten af riget drukner i konkurser, går kun Grønland og Bornholm fri. Her gik ingen virksomheder konkurs i sommerens første måned, mens konkurserne tredobbeledes i for eksempel Færøerne.
02. juli 2009 06:34

Det internationale finanskrise kradser - men tilsyneladende er den i høj grad gået uden om Grønland. I hvert fald er Grønland sammen med Bornholm det eneste sted i Rigsfællesskabet, hvor der ikke er flere konkurser.

Mens der gennemsnitlig var en stigning på hele 91 procent i antallet af konkurser i juni måned i år sammenlignet med sidste år, udmærker Grønland og Bornholm sig ved, at ingen virksomheder er gået konkurs i sommerens første måned. Det viser en ny konkursstatistion fra erhvervsdatabasen Experian.

Til gengæld er Færøerne, Sjælland og Fyn de regioner, der har oplevet størst stigning i antallet af konkurser. De er steget med henholdsvis 200, 136 og 126 procent.

- Når vi kan se, at antallet af konkurser stiger og samtidig kan melde om et fald i iværksætterlysten, er det selvfølgelig dårligt nyt, siger kommunikationschef i Experian, Camilla Rose.

- Men skal vi hæfte os ved noget positivt i de nye tal, er det, at antallet af konkurser trods alt var højere i fjerde kvartal sidste år, hvor finanskrisens effekt tilsynelande toppede i konkursstatistikkerne, siger hun.

Ser man på fordelingen af konkurserne på brancher, er fast ejendom og transport blandt de brancher, hvor flest virksomheder er bukket under.