Grønland skal repræsentere sig selv ved OL

19. december 2005 05:31

Grønlandske idrætsfolk skal repræsentere Grønland og ikke Danmark ved OL.

Det mener landstings- og folketingsmedlem Lars-Emil Johansen, der har henvendt sig til kulturminister Brian Mikkelsen i anledning af, at den grønlandske skiløber Martin Møller alligevel ikke kommer med til vinter-Ol på trods af at han opfylder de sportslige betingelser.

- Det er hamrende urimeligt, at vi fra Grønland, skal tvinges bort fra OL, fordi Danmark har lavet nogle regler og krav for danske skiløbere, som intet har med Grønland at gøre, skriver Lars-Emil Johansen.

På kort sigt opfordrer han kulturministeren, der også er

sportens minister, til at gøre sin indflydelse gældende, så Martin Møller kommer med. Men på lang sigt vil han have, at Grønland får selvstændig deltagelse i OL. Indtil da kunne en mellemordning være, at lade det være op til vore egne organisationer, hvem vi sender af sted under det danske flag, skriver Lars-Emil Johansen.

Om den aktuelle sag siger Lars-Emil Johansen:

- I bedste koloniherrestil har den danske olympiske komite bortdømt denne skiløber, fordi han i olympisk sammenhæng er tvunget til at være dansk statsborger og dermed underlagt de selvopfundne danske olympiske udtagelsesregler, som Grønland ingen indflydelse har på.