Grønland optaget på prestigefyldt liste over rejsemål

Grønland er blevet optaget på endnu en international liste over gode rejsemål. Det drejer sig om den såkaldte Fodors Go List 2018.
Foto: Lola Akinmade Åkerström, Visit Greenland Foto © : Lola Akinmade Åkerström
Skrevet af Thomas Munk Veirum
20. november 2017 15:38

Fodors er den største kilde til rejseinformation på engelsk, og Fodors Go List 2018 er en liste over verdens 50 mest vidunderlige steder. Det skriver Visit Greenland i en pressemeddelelse.

Listen giver inspiration til eventyrlystne rejsende, der gerne vil opleve og værdsætter enestående rejsemål og konstitueret direktør for Visit Greenland, Lykke Geisler Yakaboylu, siger, at der er tale om en meget værdifuld markedsføring af Grønland:

- Vi er utroligt glade på Grønlands vegne over at få så meget positiv opmærksomhed som rejsedestination ude i verden, når Grønland bliver nævnt af anerkendte medier, som et sted man skal besøge. Den opmærksomhed ville vi ikke være i stand til at betale for gennem traditionel markedsføring, udtaler hun.

Pressetur førte til optagelse på listen

Visit Greenland fortæller, at omtalen af Grønland på Go List 2018 er skrevet af Lola Akinmade Åkerström, der er en prisvindende journalist og fotograf.

I foråret 2017 støttede Visit Greenland og Air Greenland Åkerström på et “Greenland Food Adventure”, en individuel pressetur til Nuuk og Ilulissat. Journalisten havde fokus på at dække det grønlandske køkken, madkultur og vinteraktiviteter. Det er ifølge Visit Greenland denne tur, der har medført, at Grønland nu er at finde på den prestigefyldte liste.

- Vores samarbejde med især Air Greenland, men også lokale operatører for at tiltrække internationale medier har vist sig som en meget effektiv måde at få andre til at omtalt Grønland på en troværdig måde, som også kan aflæses i statistikken, der viser vækst de sidste par år, udtaler Lykke Geisler Yakaboylu.

I de seneste år har Grønland også været med på andre kendte lister, som National Geographic’s Best Trips 2016 og Lonely Planet’s Best in Travel 2016.

Fodor’s Go List 2018 findes her: Fodors Go List. Grønland er nummer 45 på listen.