Grønland mangler psykologlov

Psykologer i Grønland, der tager sig af klienter med traumer efter seksuelt overgreb eller omsorgssvigt, har ikke en psykologlov at arbejde ud fra.
Skrevet af Oline I. Olsen
12. marts 2009 13:40

- Hvis en psykolog i over en tidsperiode arbejder med en klient, og klienten føler at det ikke går fremad, men dårligere, så har klienten ikke mulighed for at klage over psykologens behandling. Det er en af risikoerne ved en manglende psykologlov i Grønland, som Karen Marie Nathansen skitserer her. Hun er bestyrelsesmedlem i dansk psykologforenings kreds i Grønland.

Psykologerne i Grønland behandler klienter med blandt andet psykiske problemer efter seksuelt misbrug eller omsorgsvigt. Og psykologloven er et vigtigt grundlag for behandling klienterne, siger Karen Marie Nathansen. Alle og enhver i Grønland kan kalde sig psykolog, fordi titlen ikke er beskyttet med lov.

Og den manglende beskyttelse åbner muligheden for, at alle kan holde personlig udviklingskurser, uden de fornødne kompetencer til at behandle kursisternes mulige traumer. Og nogle af disse kursister har Karen Marie Nathansen selv stå over for.

- Når jeg selv holder kurser, har jeg set, at nogle af kursisterne har været ude i kurser, hvor de måtte sidde og græde overfor nogen de ikke kendte og sige højt, at de har været udsat for seksuelt overgreb eller andet de har været udsat for i barndommen, siger Karen Marie Nathansen.