Google Street View kommer til Grønland

Google Street View, funktionen hvor man gennem sin internetbrowser kan gå på opdagelse som fodgænger i gader og stræder i verdens byer, kommer nu med stor sandsynlighed til Grønland.
05. maj 2014 14:08

Landmålerne fra Asiaq i Nuuk er i disse dage ved at underskrive en kontrakt med en Google-ansat fra Californien, og afhængig af hvordan aftalen bliver, kan det komme til at betyde, at flere byer og bygder i landet bliver fotograferet med Googles udstyr, så man kan "besøge" stederne via nettet.

- I denne uge eller næste uge er det planen at underskrive en kontrakt med Google. Vi vil gerne indarbejde fotograferingen i vores løbende arbejde. Vi håber i løbet af et par år at have næsten alle vores byer og bygder med i Google Street View, siger Eva Mätzler fra Asiaq.

Affotograferingen bliver nok ikke kun med bil, som den er foregået i det meste af verden. I Asiaq er man parat til at montere 3D-kameraer på både bil, joller, snescootere, hundeslæder og også rygsække, hvis aftalen med Google giver plads til det.

Hvis Asiaq kan fotografere til Google fra en rygsæk, kan et par af landets fjelde samt byernes og bygdernes stinet og trapper komme med på kortet, håber Eva Mätzler.

Projektet kommer muligvis til at løbe over en længere årrække, og Asiaq får brug for hjælp til fotografering fra hele landet, hvis det skal realiseres. I løbet af juni kommer der en konsulent fra Google, som skal instruere dem i brugen af udstyret.

Google har tidligere opmålt og affotograferet Antarktis ved at bruge snescootere. Googles 3D-kameraudstyr vejer omkring 20 kg.