Godmand Petersen: Ledelsens skyld at jeg ikke er i Sisimiut

18. februar 2005 15:16

Godmand Petersen fra Kangaatsiaq, der er den ene af udfordrerne til Siumut-formanden, hævder at Hans Enoksen er medansvarlig for hans manglende deltagelse på Siumuts landsmøde. -Han lovede at hjælpe, men kontaktede mig aldrig, siger Godmand Petersen.

Siumuts lokalafdeling i Kangaatsiaq har ingen penge og har derfor ingen muligd for at sende delegerede til Siumuts landsmøde, selvom den har stemmeret. Lokalformand Jakob Ludvigsen oplyser at afdelingen selv skal lægge 7000 kr. ud for at deltage, og de penge har lokalforeningen ikke, siger han.

Men modkandidat Godmand Petersen, der er førtidspensionist og sekretær i lokalafdelingens bestyrelse, vil tage kampen op med partiets ledelse. Han sørger for en billet til Sisimiut, men hjemrejsen bliver et problem. Derfor beder han partiet om hjælp til en hjemrejsebillet. Ifølge Godmand Petersen lover Hans Enoksen at hjælpe, og han vil vende tilbage når han har spurgt hovedbestyrelsen.

- Men jeg har ingen reaktioner fået. Hans Enoksen lovede at give mig besked straks, men jeg har ikke hørt fra ham siden, siger Godmand Petersen.

Hvordan er det så at være kandidat til formandsposten i et magtfuldt parti, og ikke kunne fremføre sine synspunkter på landsmødet.

-Det er selvfølgelig ikke særlig rart. Jeg har for længst skrevet min valgtale ned, og jeg havde glædet mig til at fremlægge den ansigt til ansigt med de delegerede, siger Godmand Petersen. Og hans valgtale når efter al sandsynlighed ikke frem til landsmødet.

- Jeg har ikke kunnet komme til at sende min valgtale, end ikke på fax, og det er helt umuligt at komme i kontakt med partiet, siger Godmand Petersen.

Fra Sisimiut lyder dog helt andre toner. Dérfra bekræfter Hans Enoksen at han har fået en henvendelse fra Godmand Petersen, men hovedbestyrelsen mente at det var Godmand Petersens eget ansvar at komme frem og tilbage til Sisimiut, siger Hans Enoksen. Men beskeden når ikke frem til Kangaatsiaq.

-Godmand Petersen har selv sagt til mig at han ikke kommer til Sisimiut, og vi har ventet på at få hans valgtale, så den kan blive delt, ud, men vi har ikke kunnet komme i kontakt med manden, sagde Hans Enoksen sidst på eftermiddagen.

Til formandsvalget i morgen står kampen dermed reelt om den siddende formand Hans Enoksen og hans udfordrer Jørgen Wæver Johansen. Men der er en dark horse, nemlig den anden Johansen. Om Lars- Emil stiller op, vides først med sikkerhed ved fristens udløb i morgen kl. 12. Mariia Simonsen stod for indslaget.