Gode råd til Kommunevalget

'Når vi på tirsdag i næste uge går til stemmeurnerne, kan vi også afgive vores stemme til en kandidat, der bor i en anden kommune. Kravet er blot at den kandidat, som vi stemmer på bor indenfor den kommende storkommune'. Det svar giver kontorchef Leif Scharling fra Hjemmestyrets Indenrigs- og Bestyrelsessekretariat.

Flere borgere har ligeledes spurgt, hvordan geografiske repræsentanter udpeges. Og her er svaret, at den geografiske repræsentant er den kandidat, som opnår flest stemmer i det største parti eller kandidatforbund, eller den enkeltkandidat, som opnår de fleste samlede stemmer lokalt.

'Det vil sige, at en kandidat der får flest stemmer i kommunen ikke nødvendigvis bliver geografisk repræsentant, hvis vedkommende ikke er opstillet i det parti, der får flest stemmer', forklarer Leif Scharling.

På spørgsmålet om, hvad det kommer til at betyde, hvis jeg i min kommende kommune stemmer på en kandidat fra en anden kommune, svarer Leif Scharling, 'at stemmeafgiveren vil være med til at afgøre, hvem der skal sidde i kommunalbestyrelsen udover de geografiske repræsentanter'.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt