Glæde i Ilulissat

Der er umiddelbar glæde i turistbranchen i Ilulissat over Air Icelands kommende helårsflyvning mellem Ilulissat og Island.
Skrevet af Oline I. Olsen
12. april 2011 08:51

- Ja, angående Air Iceland-flyvningerne, er vi i Ilulissat Tourist Nature meget glade, fordi vi allerede har booket 60 gæster til sommer, siger direktør i Ilulissat Tourist Nature Silver, Silverio Scivoli.

Han er glad for den nye helårsrute mellem Island og Ilulissat. For den åbner op for flere turister, der kommer fra Europa. Scivoli forklarer, at italienske turister er glade for sommerruten mellem Reykjavik og Ilulissat, da de slipper for en omvej via København.

- Det bliver meget nemmere for italienere at flyve fra Milano til Reykjavik; så besøger de Island i tre-fire dage inden de kommer herop til Ilulissat 4-5 dage, siger han.

Og med helårsflyvningen forventer han samtidig, at der vil komme flere hundeslædeturister om vinteren.

På byens hoteller er de også forventningsfulde. På Hotel Icefiord og Hotel Hvide Falk tror på flere overnattende gæster fremover.

- Vi fik islandske gæster på hotellet sidste sommer, som fløj ind med Air Iceland, siger direktør i Hotel Hvide Falk Tuuta Knudsen, og nu håber hun på, at der vil komme endnu flere gæster fra Island.

På Hotel Icefjord har de også mærket til islandske hotelgæster sidste sommer. Ikke kun islandske turister, men også amerikanske.

- Der vil også komme turister hertil, som ikke ønsker at flyve via Danmark, blandt andet fra det nordamerikanske kontinent, skriver Tommy Kanstrup i en mail til KNR.

Turistoperatøren Silver gør dog opmærksom på, at der endnu kun er to ruter til resten af verden, og opfordrer Air Greenland til endnu mere konkurrence ved at åbne for en rute til det amerikanske kontinent. Han har nemlig kun modtaget booking fra ni amerikanske turister.

- Ruten mellem København og Reykjavik er for lidt, for mennesker kommer fra hele verden, siger han.