GIF reagerer på skandalerne fra GM i fodbold

Uhæmmet druk og hashmisbrug og –salg under årets grønlandsmesterskaber i fodbold i Qaqortoq har fået sindene i kog rundt omkring i landet. Det gælder også hos toppen af grønlandsk idræt. Hos GIF vil man udvikle idrætten, så den slags skandaler ikke vil opstå i fremtiden.
Skrevet af Peter Troelsen
22. august 2013 07:34

GIF vil sætte ind der, hvor børnene befinder sig, hos trænerne, lederne og i skolerne. Forandringen skal implementeres via kurser og oplysning. På den måde vil man fra GIF´s side højne vidensniveauet og genvinde respekten for idrætten.

- Vi kender alle en eller flere, der befinder sig i idrættens miljø og skal derfor styrke dette arbejde, så vores søn eller datter kan begå sig i det miljø uden risiko for at få nogle kedelige vaner. Vi ønsker at være i tæt dialog med alle de, der har den tætte kontakt med børn og unge. Samfundet afspejler sig mange gang i forskellige organisationer, og derfor har idrætten også et stort medansvar, hvad angår det at trække i en fælles retning, fastslår formanden for Grønlands Idræts Forbund Nuka Kleemann.