GG-undersøgelse skal handle om tilskud

02. marts 2006 15:21

Ja, der skal laves en undersøgelse af Great Greenland. Og nej, det bliver ikke den undersøgelse, som Atassut er ude efter.

Partiets landsstyremedlem for fangst og fiskeri, Finn Karlsen, har fået mundkurv på landsstyreformand Hans Enoksen, når det gælder Great Greenland. Karlsen så bister ud, da han forlod landsstyremødet.

Men det samme kan man sige om landsstyreformand Hans Enoksen, der absolut ikke havde lyst til at tale med pressen om Great Greatland.

- Jeg har allerede udtalt mig om undersøgelsen, der er ikke noget nyt, sagde landsstyreformanden.

Den undersøgelse, han henviser til, drejer sig om at afdække og analysere konsekvenserne for fangerne og Great Greenland ved en reduktion af indhandlingstilskuddet til sælskind.

Atassut har bl.a. på baggrund af oplysninger udefra ønsket en endnu mere omfattende og personorienteret kulegravning af Great Greenland med særlig henblik på ledelsens dispotioner. Man har endda ønsket direktør Michael Nielsen suspenderet, mens den stod på.

Partiets gruppeformand, Augusta Salling, stod i går fast på kravet om en mere omfattende undersøgelse og sagde, at landsstyreformanden havde lovet det fra tingets talerstol.

I en presse meddelelse afviser Hans Enoksen, at han er kommet med usande løfter fra talerstolen. Den undersøgelse han har omtalt, er den der nu gennemføres – altså den om mulighederne for at reducere tilskuddet.

- Vi kan i vort arbejde i Landsstyret overhovedet ikke bruge beskyldninger ud fra udokumenterede rygter. Enhver som er i besiddelse af beviser til forbrydelser, har pligt til at anmelde dem til politiet, skriver Hans Enoksen som svar til Augusta Salling.