Generelt rolig december for politiet

23. december 2005 14:39

Vi fylder os traditionelt med øl, rødvin og sprut her i julemåneden. Julefrokosterne fylder de fleste af weekenderne fra slutningen af november helt frem til juleaften.

Og traditionelt giver det travlhed til landet politifolk.

Men en rundringning til 8 politikredse i Grønland viser dog, at de fulde julefrokostfolk ikke har fyldt ret meget i år.

I Upernavik fortælles det, at december har været ganske fornuftig med kun en enkelt sag om spirituskørsel plus nogle få husspetakler, og det sammen er billedet i Illulisat, Sisimiut og Aasiaat.

I Ittoqqortormiit har der været to grove voldssager. I den ene sendte fem mænd en mand på hospitalet i tre dage, mens den anden var en mand, der tævede sin gravide kone.

Men derudover har det været roligt eller som Stationsleder Eigil Lyberts siger.

– Der er altid fulde mennesker, men ikke flere end der plejer at være.

Qaqortoq præges statistikken af mange husspetakler i december måned. Det er sager, hvor fulde folk for eksempel er gået ind i det forkerte hus, men ellers har december været rolig der.

I Nuuk kan man faktisk melde om fald i antallet spirtbillister. Politiet gætter på, at folk er klar over, at ordensmagten holder et ekstra vågent øje med slingrende biler i december.

Det positive billede skæmmes dog kraftigt af en voldtægt i Nanortalik i starten af december. En 23-årig mand gik fuld hjem og mødte en 13-årig pige. Han tvang hende ind i en trappeopgang og fuldbyrdede en voldtægt mod hende. Manden har tidligere været impliceret i lignende sager, så han er nu varetægtfængslet i fire uger.