GC raser over Lidegaard i Pituffik-sag

Udenrigsminister Martin Lidegaard har ifølge to juridiske eksperter talt usandt i Folketinget om Thulebasen. Det får Entreprenørfirmaet Greenland Contractors op i det røde felt, skriver dagbladet Børsen i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
20. januar 2015 10:19

- Udenrigsministeriet har ikke haft styr på tingene, siger Peter Kofoed, adm. direktør i Greenland Contractors,

Ifølge eksperterne har Martin Lidegaard givet forkerte oplysninger om konsekvenserne af, at USA sidste år overtog ansvaret for at godkende og vælge de virksomheder, der skal holde den amerikanske militærbase på Thule i Nordgrønland kørende.

- Man har ikke haft overblik over, hvilke konsekvenser det har, at amerikanerne overtog licitationen. Det virker, som om man er blevet kørt om hjørner med. Det er uskønt, siger Peter Kofoed til Børsen, og påpeger, at rodet i Udenrigsministeriet er dyrt for Greenland Contractors.

LÆS OGSÅ Greenland Contractors taber Pituffik til USA-firma

- Vi skal bruge ressourcer på to udbudsrunder, og vi fører retssag i USA. Det er ikke billigt, siger Peter Kofoed til avisen.

Kritikken mod Udenrigsministeriet går på, at de ikke har været opmærksom på de selskabsretlige aspekter i sagen.

Røde ører i ministeriet
- Der må være nogle i Udenrigsministeriet, som har meget røde ører, siger de to juridiske eksperter, professorerne Søren Friis Hansen ogTroels Michael Lilja, som Børsen har talt med.

Udenrigsminister Martin Lidegaard afviser at kommentere sagen, men fastholder at han ikke har vildledt Folketinget, lyder det i en mail.

Samtidig er de dansk-grønlandske selskaber, der sidste år tabte udbudsslaget, optimister med hensyn til udfaldet af klagesagen omkring servicekontrakten.


- Vi tror, at vi har en sag og at vi får medhold i klagen, siger direktør i Greenland Contractors, Peter Kofoed.

LÆS OGSÅ Firmaer klager til US Air Force over Thule-kontrakt

Og også entreprenørfirmaet Aarsleff og Copenhagen Arctic, står klar til at deltage i en forventet ny udbudsrunde, når svaret fra de amerikanske myndigheders klageinstans GOA foreligger omkring den 20. februar.