Garderhøje spillere fra USA venter

Der venter de grønlandske håndboldspillere garderhøje amerikanere på over 100 kilo i den næste kamp lørdag om 5.- 6.pladsen ved de panamerikanske håndboldmesterskaber i Argentina.
Foto © : Akutaaneq Kreutzmann/Minik Dahl Høegh
17. juni 2016 16:17

Det forsøger holdet at bygge sig op til, efter at have været igennem en svær aften og nat, da drømmen om at komme med til VM i håndbold i går brast på få sekunder og med et enkelt mål.

Det foreløbige højdepunktet i turneringen skete i onsdags. Her formåede Grønland at slå storfavoritten Argentina.  

- Det var vireklig sjovt, vi krammede holdkammerater og jublede, fortæller en af spillerne Nuka Heilmann.

Og VM-drømmen levede stadig i går, hvor Grønland slog Guatemala godt og eftertrykkeligt med 45-23.

- Vi skulle bare være klar til kampen og køre sejren hjem. Og det gjorde vi, hvor vi bare spillede vores spil, fortæller Nukas bror på holdet, Miki Heilmann.

 

VM-drømme slukket

Men i aftes gik det galt. Få sekunder før tid smækkede argentinerne en bold i nettet, der gav det argentiske hold en kneben sejr over Chile på 22-21. Nok til endegyldigt at slukke Grønlands VM-drømme.

 - Mig og Miki så det i vores hotellejlighed. Det var virkelig ærgerligt. Vi kunne virkelig ikke sige noget. Vi var bare helt stille, fortæller Nuka Heilmann.

Var den kamp endt uafgjort, havde Grønland stadig mulighed for at sikre sig en billet ved verdensmesterskaberne i Frankrig i 2017.

- Hvis man har set kampen de sidste to-tre minutter, er Chile jo tæt på at få det point, som havde skaffet os til semifinalen, fortæller landstræner Niels Møller, som understreger, at det var lige ved at Grønland var kommet med til semifinalen:

 

Grønland mod Puerto Rico

Nu skal Grønland spille om 5.-6.-pladsen i weekenden. Først venter en kamp mod USA, hvor vi  forbereder os på, at mange på holdet også dyrker basketball, fortæller landstræner Niels Møller:

- Det er store spillere på cirka 1,90 meter eller 1,95 meter og vejer måske 90 - 100 kilo flere af dem. Og så er de ikke særligt hurtige. Så det skal vi udnytte, siger landstræneren.

Vinder Grønland kampen på sit hurtige spil, venter enten Mexico eller mere sandsynligt Puerto Rico i den afgørende kamp, lyder vurderingen fra Niels Møller:

- Og hvis vi ellers kan holde vores mål kan vi komme i den situation at vi har spillet seks kampe og tabt en, og alligevel misser vi det. Så kan det næsten ikke være bedre.

Spillerne holdt fredag spillefri, inden finalerne og de øvrige placeringer afvikles i weekenden.