To gange VM venter på Øystein Slettemark

Den kommende måned bliver travl for biatleten og langrendsløberen Øystein Slettemark. Først venter VM i skiskydning, hvor Slettemark skal løbe 10 km. sprint. Sidenhen står der VM i langrend på plakaten. Her håber Øystein Slettemark på at deltage i 15 km. fri teknik.
Skrevet af Peter Troelsen
28. januar 2013 07:28

Når Øystein Slettemark i dag sætter kursen mod Martell i Italien, er det med en ualmindelig god gang træning i bagagen, så det bliver ikke på manglende form, Øystein Slettemark går ned. Senest deltog han i de norske mesterskaber i 15 km fri teknik.

-I Norge er der så mange herrerseniorløbere, at man skal kvalificere sig for at deltage, man skal have mindst 150 FIS point. Jeg står ikke på FIS-listen, fordi jeg ikke har løbet et tilstrækkeligt antal løb, men fik alligevel lov til at være med efter en ansøgning. Med meget træning i kroppen var jeg ikke helt på toppen, men jeg tog det roligt dagen inden løbet, og følte mig OK løbsdagen. Sammen med 140 andre løbere skulle jeg ud på 3x5km småkuperet løjpe, en rigtig arbejde, arbejde løjpe. Vinder af løbet og norsk mester blev Martin Johnsrud Sundby som også vandt et World Cup løb i fri stil tidligere i vinter. Jeg er godt tilfreds med mit løb, hvor jeg var 4.52 minut efter vinderen og opnåede 123 FIS point, fortæller Øystein Slettemark.

Den grønlandske atlet løb ikke et superløb, men en rigtig god gennemkøring med tanke på VM i skiskydning om 14 dage og VM i langrend i slutningen af februar. Nu er Slettemark på vej til Italien, hvor der løbes i 1600 meters højde. Der skal han på grund af højden over havet samle røde blodceller, og træne let frem til den 5. februar. Øystein Slettemark løber et IBU-cup løb i Martell den 2. februar.

-Til VM i skiskydning vil jeg kun løbe sprintløbet 10 km den 9. februar. Jeg står over 20 km den 14. februar for at forsøge at komme i form til VM i langrend i Val di Fiemme, hvor planen er at løbe kvalifikationsløb den 20. februar. Forhåbentlig vis giver det adgang til 15 km fri stil den 27. februar, fastslår Øystein Slettemark.