Gang i byggeriet

10. maj 2006 11:08

Der er godt gang i store byggeprojekter rundt omkring i landet og det kan mærkes på pengebeholdningen i Landskassens anlægsfond.

Det er store byggerier som Universitetsparken, Nukissiorfik vandkraftprojekt i Sydgrønland og kollegierne i Sisimiut og Ilulissat som der nu er kommet ordentlig skub i.

Det betyder, at der for første gang i de seks år landskassens anlægs- og renoveringsfond har eksisteret, var et fald i fondens pengebeholdning sidste år.

I 2004 stod der 684 millioner ubrugte kroner på kontoen, i 2005 faldt det beløb til 638 millioner kroner. Det er et sundt tegn på, at der er gang i anlægshjulene herhjemme.

- Umiddelbart lyder det som et stort beløb, at der står 684 millioner i anlægsfonden, men det skal man ikke tage fejl af, der er ikke en eneste krone, som ikke går til et bestemt formål. Alle pengene er bundet op på planlagte projekter og byggerier som allerede er i gang, forklarer afdelingschef i Hjemmestyrets sekretariat og økonomiafdeling, Just Olsen.

Han forventer, at den positive udvikling fortsætter, og at fonden kan få indskrænket sin beholdning endnu mere til næste år.