Gamle kvindesange genoplives af kendte sangerinder

Sangerinderne Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen og Kimmernaq er ved at lægge sidste hånd på en cd med nyfortolkninger af gamle kvindesange. Sangene er alle fra 1920’erne og 30’erne, skriver avisen AG.
24. marts 2009 17:25

Der er tale om musikalsk arvegods, og de tre solister skiftes til at synge for i sangene, som er helt uden musikalsk akkompagnement.

Ideen til den nye cd kommer ifølge direktør i Atlantic Music, Ejvind Elsner, fra Gudrun Chemnitz. I forbindelse med 50-års jubilæet for de Grønlandske Kvindeforeningers Sammenslutning efterlyste hun gamle kvindesange, som unge gider lytte til. Og sangene er stadig interessante, mener Ejvind Elsner:

- Dels fordi de fortæller noget om tiden og kønsrollemønstret i starten af sidste århundrede. Dels fordi sangene sætter den efterfølgende kvindefrigørelse i relief, siger han til AG.

Cd’en er endnu ikke navngivet, og det er også usikkert, hvornår den kommer på gaden. Men det kan blive allerede efter påske, at det bliver muligt at lytte til de nye, gamle kvindesange.