G20 er slut - nu venter alle på middag med Trump og Xi

G20-landene enes om sluterklæring med løfter om at tackle årsagen til flygtningestrømme og reformere WTO.
Efter, at topmødet formelt er slut, mødes Trump til middag med den kinesiske præsident, Xi Jinping. Det er et møde, der vil blive holdt nøje øje med, fordi de to lande er i en omfattende handelsstrid. Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
01. december 2018 18:23

G20- topmødet i Buenos Aires er altså netop afsluttet og handelskrigen mellem USA og Kina var et af de emner, der på forhånd kastede en tung skygge hen over topmødet i den argentinske hovedstad.

Men lørdag er det lykkedes lederne fra verdens 19 største økonomier plus EU at blive enige om en fælles sluterklæring.

Her erkender G20-lederne, at der er visse uoverensstemmelser på handelsområdet, og de enes om at reformere Verdenshandelsorganisationen WTO.

På klimaområdet siger de af landene, der har skrevet under på klimaaftalen fra Paris, at de fortsat vil arbejde for at bremse klimaforandringerne.

Efter, at topmødet formelt er slut, mødes Trump til middag med den kinesiske præsident, Xi Jinping. Det er et møde, der vil blive holdt nøje øje med.

De to lande befinder sig dybt i en handelsstrid, hvor de har lagt ekstra told på hinandens varer. Men Trump har inden G20-mødet antydet, at det kunne være muligt at finde en løsning, der gør, at de to lande vil undgå flere forhøjede toldsatser.