Fut i samfundsdebat

19. april 2006 17:22

Der mangler et sted, hvor man kan debattere lukningen af Royal Greenlands fabrik i Narsaq og andre samfundsrelaterede emner.

Det mener kandidat i samfundsfag Søren Stach Nielsen, og derfor har han sammen med to ligesindede taget det første spadestik til en ny forening.

Den kommer til at hedde Inuisa eller ”Det Grønlandske Samfundsvidenskabelige Selskab” og har stiftende generalforsamling torsdag den 27. april. Her kan professionelle og almindelig mennesker som brænder for at diskutere politik mødes og udveksle viden og synspunkter med andre.

- Vi vil gerne have et helt neutralt grundlag, hvor vi f.eks. kan debattere hvilke konsekvenser en lukning af fabrikken i Narsaq kan få for byen og borgerne - set fra et professionelt synspunkt.

Ud over Søren Stach Nielsen er det universitetsstuderende, Markus E. Olsen, og kandidat Marie Kathrine Poppel, som har fået ideen til foreningen. Og forventningerne er store.

- Både universitetet, faglige organisationer og andre har vist stor interesse for vores initiativ, siger Søren Stach Nielsen.